Pomoć iz Emirata stigla u Krupanj

Izvor: Studio B, 07.Jun.2014, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć iz Emirata stigla u Krupanj

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Džuma Rašid Al Daheri uručio je danas pakete sa prehrambenim proizvodima i kućnom hemijom za 36 najugroženijih porodica u poplavama u Krupnju.

"Zaista je tužno sve ovo što vidimo ovde i to zaista slama srca", rekao je Al Daheri navodeći da dolazi u ime Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata i Fondacije Kalifa bin Zajed el Nahjan, koja je obezbedila pomoć.

Al Daheri je prilikom uručivanja pomoći istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da je to pomoć "od srca srcu", koju narod iz UAE šalje prijateljskom narodu u Srbiji.

"Spremni smo da pomognemo ljudima iz Srbije, koja nam je blizak prijatelj, a vaš premijer Aleksandar Vučić je veoma blizak prijatelj sa princom Bin Zajedom", naveo je ambasador i najavio da će se pomoć nastaviti u vidu izgradnje kuća meštanima koje su poplave ostavile bez krova nad glavom.

Predsednik opštine Krupanj Rade Grujić zahvalio je ambasadoru i narodu iz UAE što su uputili pomoć u Krupanj i "podelili s nama katastrofu koja nas je zadesila".

Grujić je naveo da se u Krupnju sada čisti grad, da su mesne zajednice zatrpane odronima i klizištima, da se očekuje pomoć "Puteva Srbije", a kako je dodao, obećana je i pomoć Vojske.

"Nadamo se da ćemo vrlo brzo završiti čišćenje i početi obnovu", naveo je Grujić dodajući da prioritet moraju da imaju ljudi kojima su srušene kuće, te da opština po generalnom urbanističkom planu, ima četiri lokacije, a samo na jednoj je 18 placeva.

On je najavio sastanak sa porodicama čije su kuće srušene u poplavama, kako bi se dogovorili o detaljima jer je opština spremna da im podeli placeve da izgrade kuće.

Grujić je zaključio da su, pored hrane i vode, u Krupnju neophodna sredstva za higijenu, a od vojske je tražio i cisterne za pranje ulica, koje očekuje u toku dana.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.