Pomoć Ambasade Crne Gore Obrenovcu

Izvor: RTS, 11.Jul.2014, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć Ambasade Crne Gore Obrenovcu

Ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović uručio je pet računara i dva štampača biblioteci "Vlada Aksentijević" u Obrenovcu, koja je oštećena u poplavama.

Ambasada Crne Gore odlučila je da se odrekne organizacije prijema povodom Dana državnosti, 13. jula, i da ta sredstva donira obrenovačkoj biblioteci kojoj je računarska oprema uništena u poplavama.

Mićunović je zahvalio ministru kulture >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i informisanja Ivanu Tasovcu i gradskom menadžeru Goranu Vesiću što su, kada ih je pitao gde da upute pomoć, predložili obrenovačku biblioteku.

Vesić je istakao da će se naredne sedmice raditi procena štete u biblioteci u Obrenovcu, jer je to neophodno da bi se konkurisalo za određene fondove.

Tasovac je rekao da je prisustvovao savetu ministara Jugoistočne Evrope u Ohridu gde se razgovaralo i o poplavama, a kroz taj razgovor je, kako je dodao, "provejavalo" da su kultura i kulturna baština briga svih, bez obzira kome formalno pripada neka određena institucija.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković zahvalio je na brzoj reakciji Crne Gore u zoru između 15. i 16. maja, kada su bile poplave.

"Vaša specijalna vozila sa specijalnim snagama su prva koja su ušla u Obrenovac", podsetio je Čučković i dodao da je obnova društvenog, kulturnog, obrazovnog... života u Obrenovcu važna kako bi se građani zadržali u njemu.

V.d. direktora biblioteke Ivana Janošević rekla je da je ta kulturna ustanova u poplavama pretrpela veliku štetu i da je od 93.000 knjiga uništeno najmanje 20.000.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.