Pokrenuta klizišta, Požega u opasnosti od Moravice i Zapadne Morave - poplavljeno preko 2o kuća FOTO

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 13:26

Pokrenuta klizišta, Požega u opasnosti od Moravice i Zapadne Morave - poplavljeno preko 2o kuća FOTO

Nevreme koje je zahvatilo Srbiju napravilo je kastrofalnu štetu i na teritoriji opštne Kosjerić.

Prema rečima predsednika opštine, Žarka Đokića, voda je izvučena iz polavljenih kuća.

"Ono što je najvažnije jeste da se podivljale reke vraćaju u svoja korita. Oštećenje na mostu je sanirano i saobraćaj je pušten u oba smera. Međutim, mnogo puteva je uništeno, u nekoliko sela pokrenuta su klizišta, a preko 4.000 ljudi i dalje je bez vode za piće u kućama. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Snabdevaju se preko dve autocisterne, koje su nam ustupili iz opština Požega i Arilje", izjavio je za RINU Đokić.

Na teritoriji opštine Arilje zbog izlivanja reka i velikih poplava, juče je proglašena vanredna situacija.

"Kiša i dalje pada i to je ono što nas najviše brine. Za sada je situacija dosta mirnija nego juče, reke Moravica i Veliki Rzav su vraćene u svoja korita. Ali, u selima Radobuđa, Kruščica, Latvica i Dobrače pokrenuta su klizišta. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, činimo sve što je u našoj moći da se što pre saniraju posledice nevremena", kazao je Predrag Maslar predsednik opštine Arilje.

Opština Požega još uvek je jedna od najugroženijih u Zapadnoj Srbiji, a najveći problem prave reke Moravica i Zapadna Morava čiji vodostaj je u porastu.

"U selu Gorobilje pod vodom je oko 15 domaćinstava, voda je presekla put u Prijanovićima tamo su poplavljene četiri kuće. Jedino što je dobro jeste što je reka Skrapež u svom koritu i od nje trenutno ne preti opasnot od izlivanja. Ekipe su na terenu i danonoćno rade na osposobljavanju puteva i pomažu u ugroženim domaćinstvima", naglasio je Đorđe Nikitović predsednik opštine Požega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.