Pokrajinska vlada šalje pomoć u sredine ugrožene poplavama

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2016, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajinska vlada šalje pomoć u sredine ugrožene poplavama

Pokrajinska vlada spremna je da pruži pomoć i pokaže solidarnost sa stanovništvom u poplavljenim sredinama koje su van teritorije Pokrajine, rekao je predsednik Bojan Pajtić.

Zaključeno je da su svi raspoloživi tehnički i ljudski kapaciteti ponuđeni kolegama iz "Srbijavoda" i Sektora za vanredne situacije, za sanaciju i spasavanje ugroženih na teritorijama van Vojvodine.

Pokrajinska vlada zadužila je i Direkciju za robne rezerve da po nalogu Pokrajinskog štaba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za vanredne situacije isporuči prehrambeno-sanitarne pakete i flaširanu vodu sredinama u Srbiji, koje su ugrožene u poplavama. Takođe, nakon izveštaja Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine" i Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, konstatovano je da se isplatio svaki dinar koji je Pokrajinska vlada u proteklih 12 godina uložila u izgradnju i rekonstrukciju nasipa i vodoprivredu u Vojvodini.

Pajtić i članovi pokrajinske vlade doneli su zaključke u kojima se ističe daje u Vojvodini sistem odbrane od poplave podignut na najviši stepen pripravnosti, uvedena su dežurstva od 24 sata na deonicama gde je već uvedena redovna i vanredna odbrana od poplava. Mehanizacija, ljudstvo i materijali su na zadovoljavajućem nivou, a od 2014. godine je uloženo preko 300 miliona dinara u zonu, koja i sada može biti ugrožena.

Pokrajinska vlada apeluje da se akumulacija "Đerdap" spusti za minimum 30 centimetara, jer ovo nije vreme za stvaranje profita nego za slogu i odbranu ljudskih života i materijalnih dobara u Srbiji.

Autor: 021.rs
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.