Pojačan nadzor vodosnabdevanja zbog poplava

Izvor: RTS, 15.Maj.2014, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačan nadzor vodosnabdevanja zbog poplava

Zbog poplavnog talasa preduzimaju se sve neophodne higijensko-epidemiološke mere i pooštren je nadzor nad crevnim zaraznim bolestima, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

"Zbog novog poplavnog talasa u Srbiji, stručni timovi mreže zavoda i instituta za javno zdravlje su na terenu i u stalnoj koordinaciji sa lokalnim štabovima za vanredne situacije", navodi se u saopštenju.

Preduzimaju se sve neophodne higijensko-epidemiološke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mere u cilju sprečavanja posledica izazvanih poplavama.

Pooštren je nadzor nad crevnim zaraznim bolestima, posebno u objektima kolektivne ishrane, kao i nadzor nad radom zdravstvenih ustanova i kontrola obaveznog prijavljivanja zaraznih bolesti.

Kako se navodi, redovno se uzimaju uzorci vode i vrši se bakteriološko i fizičko-hemijsko ispitivanje u cilju pojačane kontrole zdravstvene ispravnosti vode sa ugroženih izvorišta i bunara.

Institut za javno zdravlje Srbije apelovao je na građane u ugroženim područjima da zamućenu vodu i vodu koja je promenila boju ne koriste ni za piće, kao ni za pripremanje hrane i ličnu higijenu, već da se u toj situaciji snabdevaju vodom iz cisterni.

Namirnice koje su došle u kontakt sa vodom iz poplavnog talasa, ni u kom slučaju ne koristiti za ishranu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pojačan nadzor vode zbog mogućnosti crevnih zaraza

Izvor: Blic, 15.Maj.2014

Institut za javno zdravlje Srbije “Milan Jovanović Batut” saopštio je danas da su u Srbiji pojačane mere nadzora zbog mogućnosti pojave crevninih zaraznih bolesti kao posledice poplava. ..Stanovništvo treba da prati medije i da se redovno obaveštava o ispravnosti vode za piće, rizicima za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.