Pogledajte Balkan u maju 2013. i tokom potopa 2014.

Izvor: Blic, 20.Maj.2014, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte Balkan u maju 2013. i tokom potopa 2014.

Za svega nekoliko dana u maju ove godine na Balkansko poluostrvo palo je kiše u količini tromesečnog proseka, što je uzrokovalo katastrofalne poplave i aktiviralo više od 3.000 klizišta, objavila je NASA. 19. maj 2014

18. maj 2013

Bujica je izbrisala najmanje 100.000 objekata, ubila hiljade životinja i otvorila ili izmestila mnoge mine koje su postavljene tokom rata devedesetih godina.

Više od 40 ljudi je poginulo do sada, a skoro milion je izmešteno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Satelit NASA-e “Akva” fotografisao je poplave u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini 19. maja ove godine. Druga fotografija prikazuje isto područje pre godinu dana.

Boje nisu realne – poplave su crne, vegetacija jarko zelena, dok je prazno zemljište braon, kako bi se lakše uočile razlike u veličini reke.

Poplave je uzrokovao ciklon “Tamara”, podseća NASA i dodaje da su najgore u region u poslednjih 120 godina. Takođe se ističe da je oko 40 odsto BiH poplavljeno manje ili više.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potop, očima satelita NASA

Izvor: RTS, 21.Maj.2014, 03:15

NASA objavila satelitski snimak poplavama pogođenih delova Srbije, Hrvatske i BiH. Poplavu je izazvao ciklon "Tamara", koji se vodom tri dana napajao iz Sredozemnog mora, objašnjava NASA...Američka agencija za svemirska istraživanja, pozivajući se na medijske izveštaje, navodi da je ova nepogoda...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.