Počelo izdavanje rešenja o nadoknadi štete za oštećene stambene objekte

Izvor: Kragujevac.rs, 05.Avg.2014, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo izdavanje rešenja o nadoknadi štete za oštećene stambene objekte

U prostorijama Biznis inovacionog centra danas su građanima izdata prva rešenja koja su osnov za preuzimanje finansijske pomoći za obnovu kuća oštećenih u majskim poplavama na teritoriji grada Kragujevca.

Zahteve za nadoknadu štete na teritoriji grada Kragujevca podnelo je 330 lica. Najveći broj zahteva, prema rečima Dragoša Radovanovića načelnika Odeljenja za preventivnu zaštitu od elementrnih i drugih nepogoda, stigao je sa područja Lekine bare odnosno iz ulice Milice >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Miljojković, čiji su žitelji tada evakuisani, zatim iz naselja Bresnica, Ilićevo, Ilina voda i Maršić. Od 330 zahteva, osam je podneto zbog oštećenja stambenih objekata nastalih aktiviranjem klizišta.

Reč je o poverenom poslu Republike Srbije. Svi zahtevi su razmotreni, a procena štete je izvršena na osnovu jedinstvene metodologije rekla je Slavica Nikitović rukovodilac Stručnog tima. Svi oštećeni objekti kategorisani su na osnovu uputstva koje je dostavila Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja Vlade Srbije. Predmet državne pomoći biće isključivo stambeni objekti koji se stalno i svakodnevno koriste za stanovanje.

Prilikom odlučivanja odnosno kategorizacije, vodilo se računa da li je šteta prijavljena u skladu sa Zakonom, da je nastala kao posledica poplava i klizišta tokom maja meseca i da je prijavljena na objektu gde je podnosilac prijave stalno živeo. Građani u upravnom postupku imaju mogućnost da ulože žalbu ako nisu zadovoljni izvršenom kategorizacijom. Nakon isteka roka za žalbu koji traje osam dana, odnosno kada rešenja postanu izvršna, sredstva će biti uplaćena na tekuće račune oštećenih građana. Sredstva za obnovu biće isplaćivana prema kategoriji oštećenja. Prva kategorija podrazumeva pomoć u iznosu 120 000 dinara, druga 200 000, zatim 250 000 za treću, dok je za četvrtu i petu kategoriju predviđeno 350 000 odnosno 600 000 dinara.

Stručni tim uložiće napor da se ceo postupak maksimalno ubrza, a radiće sa građanima svakog radnog dana od 9 do 17 sati.
Pogledaj vesti o: Poplave,   Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Počelo izdavanje rešenja o nadoknadi štete u poplavama u Kragujevcu

Izvor: Blic, 05.Avg.2014

U prostorijama Biznis inovacionog centra u Kragujevcu, danas su građanima izdata prva rešenja koja su osnov za preuzimanje finansijske pomoći za obnovu kuća oštećenih u majskim poplavama na teritoriji grada...Za nadoknadu štete podneto je ukupno 330 zahteva, a rešenje koje će građani dobiti,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.