Počela obnova mostova u  Donjoj Lomnici i Boljaru

Izvor: juGmedia, 12.Okt.2018, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela obnova mostova u Donjoj Lomnici i Boljaru

U Donjoj Lomnici počeli su radovi na rašćišćavanju terena u koritu reke Šišavice gde će biti porušen stari most koji je oštećen u poplavama prethodnih godina i izgrađen novi armirano-betonski most.

“Uradiće se privremeni prelaz preko reke, a onda kreće rušenje starog mosta. Biće uređeno i korito 20-ak metara uzvodno i nizvodno. Ovo je jedan od važnijih poslova na saniranju šteta od poplava >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u vlasotinačkom kraju čijim bi završetkom trebalo da se spreči ili svede na minimum šteta od nabujalih reka i potoka”, istakao je pomoćnik opštine Vlasotince Vladimir Kocić.

Inače, u planu je i kompletno uređenje korita Šišavice od MZ Sredor do uliva u reku Vlasinu, a kako dodaje Kocić, nadaju se da će naredne godine obezbediti sredstva za taj projekat.

Radove čija je vrednost 14,3 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije,  a izvode preduzeća Trejs i HSV Mehanizacija.

Sredstvima kancelarije u iznosu od 5,2 miliona dinara sanira se i rekonstruiše i most u Boljaru, a novcem iz opštinskog budžeta asfaltira se ulica u Manastirištu.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Rekonstruišu se mostovi u vlasotinačkom kraju oštećeni u poplavama

Izvor: JužneVesti.com, 13.Okt.2018, 10:48

Most u Boljaru, koji je oštećen usled velikih poplava koje su zadesile vlasotinački kraj krajem prošle godine, trenutno se rekonstruiše, a počeli su i radovi na izgradnji novog mosta u Donjoj Lomnici. Radovi će koštati oko 20 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.