STRAŠNO NEVREME POGODILO IVANJICU! Meštani lopatama skupljali grad, popljavljene kuće, šteta ogromna (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020, 19:10

STRAŠNO NEVREME POGODILO IVANJICU! Meštani lopatama skupljali grad, popljavljene kuće, šteta ogromna (FOTO)

Poplavljena su dvorišta kuća, kao i jedan ugostiteljski objekat.

Olujno nevreme praćeno jakom kišom izazvalo  je poplave u ivanjičkim naseljima Senjak, Bukovica i Marina Reka.

- U ovom delu grada radimo zamenu azbestnih cevi i pojedini kanali su ostali otvoreni, bujica je odnela određenu količinu zemlje i došlo je do problema u četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << domaćinstva. Vrlo brzo smo uspeli da saniramo izlivanje vode, ali dodatni problem nam predstavlja nestabilna vremenska prognoza i nove najavljene padavine - izjavio je Momčilo Mitrović zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Jako nevreme praćeno krupnim intenzivnim gradom,  zahvatilo je podgolijska ivanjička sela. Pojedina dvorišta potpuno su obelela, a meštani su grad skupljali lopatama.

- Još uvek nismo primili dojavu o šteti, ono što za sada znamo jeste da se na tom području ljudi ne bave poljoprivredom i izbegnuta je šteta na malinjacima. Sa protivgradne stanice ispaljeno je 55 raketa - rekao je Mitrović.

Nevreme nije zaobišlio ni susedne opštine Arilje, Požegu i Lučane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.