POPLAVE u Austriji, izdato upozorenje građanima

Izvor: Mondo, 29.Jul.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POPLAVE u Austriji, izdato upozorenje građanima

Poplave pogodile delove Austrije nakon obilnih padavina, najteža situacija je danas u mestu Rusbah, koje je odsečeno od ostatka zemlje.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Referent za civilnu zaštitu Markus Kurc objasnio je da je upozorenje građanima izdato jer je mesto Rusbah u potpunosti odsečeno.

Tamošnja istoimena reka se prelila preko korita i delove mesta poplavila i do jednog metra visine.

OSVEŽENJE u Srbiji: Stižu nove >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << padavine sredinom dana

Nadležne vlasti pozvale su stanovništvo da ne napušta kuće, izbegava vožnje kolima i zbog svoje bezbednosti se zadržava u višim delovima kuća.

Jake padavine zahvatile su od nedelje uveče pokrajinu Salcburg, gde su vatrogasci imali pune ruke posla.

I u Italiji HAOS: Troje mrtvih u nevremenu (VIDEO)

Vodostaj reke Salcah, koja prolazi kroz Salcburga, u protekla šest sata narastao je za tri metara.Na teritoriji pokrajine Salcburg palo je između 80 do 100 litara kiše po kvadratnom metru.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.