POGLEDAJTE Hronologija katastrofe u Krupnju

Izvor: Blic, 22.Maj.2014, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGLEDAJTE Hronologija katastrofe u Krupnju

U Krupnju se polako saniraju posledice poplava i klizišta, a građane je posle izlivanja reke i rušenja kuća usled klizanja zemlje pogodila nova muka, veliki oblaci prašine koji prekrivaju grad.

Mašine koje rade na čišćenju i veliki broj vozila podigli su prašinu od sasušenog mulja i zemlje koje su donele poplave i klizišta.

Brojni volonteri koji pomažu u čišćenju prinuđeni su da nose >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << maske na licu i gumene rukavice jer je količina mulja u Krupnju ogromna, a oseća se i nesnosan smrad. Krupanj ima samo jednu cisternu za pranje ulica, pa i to otežava situaciju.

Pomoć stiže svakodnevno, ali su i dalje neophodna dodatna sredstva za higijenu i dezinfekciju.

Kako naglašava predsednik opštine Rade Grujić, potrebni su i građevinski i šumarski stručnjaci koji bi boravili u Krupnju i pomagali u saniranju posledica poplava i klizišta. Više stotina kuća i 12 mostova su uništeni, a klizišta u ovom kraju je nemoguće pobrojati

Iz kriznog štaba su upozorili građane da ne bacaju otpad i mulj iz svojih dvorišta u reku, jer su primećeni takvi slučajevi.

Inače, austrijski list "Viener cajtung" posvetio je veliki prostor nesreći koja je pogodila Krupanj u opširnom članku pod naslovom "Kao apokalipsa". Austrijski list piše o stanovnicima Krupnja koji su nemoćno gledali kako im reka odnosi sve što imaju, a potom im kuće zatrpavaju gomile zemlje i blata.

VIDEO> Hronologija katastrofe u Krupnju:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.