Otvoren obnovljen Sokolski dom u Obrenovcu

Izvor: Studio B, 14.Okt.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren obnovljen Sokolski dom u Obrenovcu

Sokolski dom u Obrenovcu je obnovljen posle poplava u maju prošle godine i to zajedničkim naporima ministarstva, Opštine Obrenovac i privatnih donatora.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković prisustvovali su svečanom otvaranju renoviranog objekta „Sokolski dom" u Obrenovcu. Predsednik Skupštine grada je tom prilikom istakao da, kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je i obećano, nijedna porodica nije ostala bez krova nad glavom, a obnovljeni su i mnogi vitalni objekti u Obrenovcu.

- Grad Beograd je uradio koliko god je mogao da se život u Obrenovcu normalizuje. Obrenovac izgleda potpuno drugačije, novije i lepše i nadam se da se nikad više neće obnavljati zbog poplava, a da ćemo čuvati ono što je napravljeno - rekao je Nikodijević.

Iako Skupština grada nije donirala sredstva konkretno u „Sokolski dom", svako je imao svoj zadatak u obnovi poplavama razorenog Obrenovca, što je sa uspehom i urađeno, dodao je Nikodijević.

Ministar Antić je čestitao svima na izuzetno dobro obavljenom poslu jer se danas na Obrenovcu ne vidi da je bio poplavljen.

- Kao država i društvo pokazali smo veliku odgovornost, ali i veliku solidarnost prema ovoj opštini. To daje nadu da ćemo jednako dobro raditi i u normalnim okolnostima - kazao je Antić.

Miroslav Čučković je podsetio da je „Sokolski dom" bio prvi objekat uništen u majskim poplavama prošle godine i izrazio nadu da će, s obzirom na izuzetan kvalitet radova, objekat biti na korist svih, u narednim vekovima.

Radovi su trajali nešto manje od godinu dana i koštali su oko petnaest miliona dinara. Prvu fazu radova realizovao je Sportsko-kulturni centar „Obrenovac" uz pomoć opštine Obrenovac, kada je saniran krov, a druga faza radova, koja je podrazumevala uređenje fasade i unutrašnjosti objekta, donacija je Centra za očuvanje tradicije i kulture „TENT".

„Sokolski dom" je sastavni deo JP Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac" i predstavlja važan segment u radu s mladima i odgovor je na njihove brojne potrebe. Objekat je podignut 1931. godine prema projektu arhitekte Momira Korunovića.

Događaju je prisustvovao član Gradskog veća Slobodan Šolević, kao i brojne zvanice.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.