Izvor: Danas, 29.Jun.2015, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opštinska kasa punija za 39 miliona dinara

Kladovo - Odbornici opštinske skupštine u Kladovu jednoglasno su usvojili prvi ovogodišnji rebalans opštinskog budžeta, po kome je prihodna strana uvećana za 39 miliona dinara sopstvenih i budžetskih primanja i sredstava iz donacija, pa sada iznosi 726 miliona dinara. Prema rečima nadležnih, ova sredstva koristiće se namenski za sanaciju posledica prošlogodišnjih septembarskih poplava.

- Sredstvima rebalansa >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << biće isplaćena dugovanja izvođačima radova koji su bili angažovani za vreme septembarskih poplava s obzirom da su sami finansirali troškove. Do sada im nije bio isplaćen ni dinar dugovanja, tako da je ovo jedini način da im nadomestimo deo uloženih sredstava - istakao je dr Dragan Budujkić, predsednik opštine Kladovo.

Ova sednica bila je prilika da odbornici budu informisani o razgovorima opštinske delegacije sa predstavnicima resornog ministarstva. Prema rečima prvog čoveka kladovske opštine, dobijena su čvrsta uveravanja da će uskoro novim asfaltom biti presvučena čitava deonica saobraćajnica od Brze Palanke do Kladova. Narednih dana trebalo bi da počnu i radovi na izgradnji mosta kod Milutinovca koji je srušen u naletu bujičnih voda minulog septembra, kazao je dr Budujkić.

Na ovoj sednici lokalnog parlamenta usvojeni su izveštaji o radu za prošlu godinu Centra za socijalni rad i JP Direkcija za planiranje i izgradnju "Kladovo", kao i predlog Odluke o promeni Statuta opštine Kladovo po kojoj se "za obavljanje poslova pomoćnika predsednika opštine u oblasti ekonomskog razvoja postavlja opštinski menadžer". Saglasnost odbornika na sednici dobio je i predlog odluke o lokalnim administrativnim taksama, a imenovani su i novi članovi upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština. Predstojeći dani pokazaće da li je to i prvi korak ka smeni direktora. Podsećamo, krajem maja prekomponovanjem vladajuće većine u opštinskoj skupštini, u Kladovu su posle sedam godina vlasti u tom gradu socijalisti u opoziciji. Većinu u lokalnom parlamentu sada čini 11 odbornika SNS i 12 iz Socijaldemokratske stranke.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Ruma: Suficit u budžetu 77 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2015

Odbornici Skupštine opštine Ruma usvojili su danas rebalans budžeta za 2015. godinu. ..Veći deo od 77 miliona dinara, koliko iznosi suficit u budžetu, biće usmeren u investicione projekte...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.