Opština Medijana: Zbog kvara se uskoro uklanja česma Puž

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jul.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Medijana: Zbog kvara se uskoro uklanja česma "Puž"

Česma “Puž” u niškom parku Čair, koja je često pokvarena, zapušena i poplavljena, uskoro će biti uklonjena kako bi se popravio kvar, najavili su iz Gradske opštine Medijana. U Medijani ne preciziraju kada će biti sklonjena, niti kada će radovi biti završeni. Inače, u Opštini ističu da su ove godine kvarovi na javnim česmama češći nego pre.

Zbog zapušenog slivnika s vremena na vreme česma “Puž” >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bude okružena velikom barom, pa deca i odrasli moraju da izvode prave male akrobacije kako bi popili vodu sa česme. Voda se često preliva i na travnjak, pa je i blato u blizini česme.

I blato od vode koja se sliva; foto: T. R.Kada se problem i reši, to bude kratkotrajno, pa u Opštini Medijana kažu da su neophodni kompleksiji radovi kako bi se sanirao kvar ispod mozaika koji okružuje česmu.

Na česmi „Puž“ utvrđeno je da je pukla cev koja prolazi ispod same česme. U dogovoru sa JKP Naisus planirano je uklanjanje česme i saniranje nastalog kvara u narednom periodu - navode u Opštini.

Međutim, ne navode kada će to biti učinjeno.

Česma kraj Doma zdravlja ostala bez zavrtnja; foto: T. R.U kvaru je i “Trebinjska česma” u Ulici Vojvode Mišića, u blizini Dom zdravlja. Na slavini nema zavrtnja, pa voda stalno teče.

O kvaru na Trebinjskoj česmi biće obavešteno JP Niš-stan, koje prema ugovoru ima obavezu održavanja javnih česama na području GO Medijana - poručuju iz Medijane.

Iz JP Nišstan kažu da oni rade po nalogu Opštine Medijana, te da će popraviti sve ono što im opština da kao nalog.

Podsetimo, prošlih godina se o česmama na teritoriji Medijane starao Vodovod, a ove godine je Opština potpisala ugovor o sanaciji i održavanju sa Nišstanom.

Inače, u Opštini Medijana primećuju da građani ove godine češće uništavaju javne česme nego inače. Napominje da to iziskuje nepotrebne troškove, a građane Niša ostavlja bez vode kada im je ona najpotrebnija. Zato apeluju na građane da ne oštećuju česme, već ih čuvaju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.