Opet prete poplave

Izvor: Kurir, 05.Maj.2014, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet prete poplave

Poplavljen je bio i put Mali Zvornik - Ljubovija

BEOGRAD - Sreća pa kiša treba da stane.

Zbog kiše povećan je vodostaj Bjelice, kod ušća u Zapadnu Moravu, i Begaljičkog potoka kod Grocke, na Južnoj Moravi je proglašena redovna odbrana od poplava, ali veće štete nisu zabeležene. Poplavljen je juče bio i put Mali Zvornik - Ljubovija.

Predrag Marić, načelnik Sektora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za vanredne situacije, kaže za Kurir da je juče pre podne bilo problema kod Grocke jer se izlio Begaljički potok, a ekipe su izvukle četvoro ljudi iz putničkog automobila. Desetak kuća je bilo ugoženo, ali se po podne vode povukla.

- Prati se Jadar kod Loznice, ekipe Sektora su na terenu. Očekujemo da padavine stanu i da sve bude lakše. U stalnom smo kontaktu s Republičkim hidrometerološkim zavodom Srbije i „Srbijavodama“ -istakao je on.

Najobilnije kiše su, kako je rekao, pale na području Čačka, obroncima Jelice od dela Jezdina do Atenice.

(V. S.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.