Oluja Henk stigla do Britanije: Poplavljeni putevi i kuće, ima žrtava FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 10:41

Oluja Henk stigla do Britanije: Poplavljeni putevi i kuće, ima žrtava FOTO/VIDEO

Najmanje tri osobe poginule su u oluji Henk koja je pogodila Britaniju i donela padavine i poplave, zbog čega je naređena evakuacija u blizini reke Trent.

Obilne poplave nastavljene su u četvrtak u delovima Engleske, a žuto upozorenje meteorologa bilo je na snazi do rano jutros, objavio je Gardijan.

Poplavljene su kuće i putevi, a vatrogasci su pomagali ugroženim građanima.

Meteorolozi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su naveli da je kiša pala na tlo već zasićeno vodom i upozorili da bi to moglo da izazove dalje poplave i ometanje saobraćaja.

Direktna železnička linija između Svindona i Bristol Parkveja obustavljena je zbog poplava.

Britanska Agencija za životnu sredinu saopštila je da istražuje izlivanje otpadne vode iz poplavljenih postrojenja za prečišćavanje u Sariju, a portparol Agencije naveo je da su se otpadne vode izlile u Temzu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.