Olga Kirilenko: „Jači smo od poplava”

Izvor: Politika, 23.Maj.2014, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olga Kirilenko: „Jači smo od poplava”

Uz Bond devojku iz filma „Zrno utehe” i Oskarovac Benisio del Toro uputio apel za pomoć postradalima u našoj zemlji, BiH i Hrvatskoj

Glavni glumci španskog filma „Perfect Day”, čije snimanje trenutno traje u Španiji, a završiće se u Bosni i Hercegovini, pridružili su se apelu za pomoć ugroženima u poplava na Balkanu. Bond devojka Olga Kirilenko, koja je prošlog leta snimala u Srbiji, pozirala je sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kolegama Benisiom del Torom, dobitnikom Oskara za ulogu u filmu „Putevi droge”, i Goranom Navojecom, glumcem poznatim po ulogama u filmovima „Parada” i „Atomski zdesna” Srđana Dragojevića, u znak solidarnosti sa narodima Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

„Jači smo od poplava!” napisala je glumačka ekipa na jednom velikom panou i slikala se iza njega.

Francuska glumica ukrajinskog porekla Olga Kirilenko proslavila se ulogom devojke agenta 007 u filmu „Zrno utehe”, a prošle godine nije skrivala svoje oduševljenje Beogradom u kojem je boravila kao partnerka Pirsa Brosnana tokom snimanja trilera „Novembarski čovek” reditelja Rodžera Donaldsona.

Uz ove glumce i sve one svetske zvezde koji su se pridružili apelu proteklih dana, širi se lista svetski poznatih umetnika koji izražavaju solidarnost i pozivaju na pomoć ljudima u poplavama ugroženim područjima Srbije i regiona.

Glumac Ešton Kučer skrenuo je pažnju svojim pratiocima na „Tviteru” da je Balkanu potrebna pomoć, ostavivši i link ka sajtu Unicefa putem kojeg zainteresovani mogu da pomognu žrtvama poplava.

A srpski muzičari nastavljaju akcije prikupljanja humanitarne pomoć onako kako najbolje znaju – svirkama.

Tako će sutra Vračar rok festival i Centar za kulturu „Božidarac” organizovati humanitarni koncert na kojem će nastupiti sastavi „Bjesovi”, „Dža ili bu” i „Baj-pas”. Prihod od ulaznica i od prodaje pića biće doniran u humanitarne svrhe.

I Udruženje rok muzičara će sutra uveče u svojim prostorijama održati humanitarnu rok svirku, a pomoć će ponovo pružiti sastav „Dža ili bu”, kao i „The Static” i „The Bangcock”. Posetioci će moći u klubu da prilože novčane donacije u muzičke kutije, dok će ulaz na koncert biti slanje es-em-esa na 1003! Udruženje rok muzičara će i veći deo prihoda od prodatog pića dati u humanitarne svrhe.

„Dragi prijatelji, imam čast da vas u ime grupe „The Bangcocks” pozovem na rok svirku u nedelju. Na ovaj način želimo da damo mali doprinos normalizovanju situacije na način na koji mi to najbolje znamo – rokenrolom”, poručio je Marko Marić, član sastava „The Bangcocks”.

S. Č.

objavljeno: 24.05.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Holivud apeluje: Podršku Srbiji pružili Olga Kirilenko i Benisio Del Toro!

Izvor: Svet, 24.Maj.2014, 11:33

Glavni glumci španskog filma “Perfect Day”, čije snimanje trenutno traje u Španiji, a završiće se u Bosni i Hercegovini, pridružili su se apelu za pomoć ugroženima u poplava na Balkanu, prenosi Politika. Bond devojka Olga Kirilenko, koja je prošlog leta snimala u Srbiji, pozirala je sa kolegama...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.