Obrenovčanima kuće od novca iz Holivuda

Izvor: B92, 11.Avg.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrenovčanima kuće od novca iz Holivuda

Zahvaljujući donacijama svetskih zvezda poput Denisa Kvejda, Kristijana Bejla, Lolite Davidovič, Ketrin Zite Džouns i Pirsa Brosnana, kao i mnoštva manje poznatih donatora, tri porodice iz Obrenovca koje su tokom poplava ostale bez krova nad glavom, dobile su novi dom.

Ključeve im je juče predao Branko Kovačević iz humanitarne organizacije Unitas, preko koje su donatori uplaćivali novac za žrtve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poplava.

Kuću je dobila i porodica iz Krupnja, a kupljen je i neophodni nameštaj za one porodice koje su ostale bez većine opreme.

Sredstva za izgradnju ovih objekata prikupljena su tokom prošlogodisnjih donatorskih večera i akcija poput Amber Dinner u organizaciji Branka Palikuće, Balkan Nights Event i Unitas for Balkans.

Među donatorima se osim poznatih lica iz šou biznisa ističu Karisma Group, Lomas Travel, Exotic Travelers i mnogi drugi pojedinci i kompanije širom sveta, a pomoć je stizala čak i iz Meksika i Dominikanske Republike.

“Unitas Fond je osnovan februara 2011. godine u Beogradu, sa ciljem da pomaže najugroženijim građanima Srbije. Fondacija deluje nezavisno, ali sarađuje i sa drugim humanitarnim organizacijama i državnim institucijama u borbi protiv siromaštva i gladi, saniranju posledica elementarnih nepogoda, i takođe svoju energiju uložiće i u borbu protiv trgovine robljem”, stoji na sajtu organizacije.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.