Obrenovac spreman za prvi sneg

Izvor: RTS, 06.Dec.2014, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrenovac spreman za prvi sneg

Predstojeću zimu Obrenovac dočekuje spreman, i svi koji su kuće izgubili u majskim poplavama, Novu godinu će dočekati u novim, tvrde nadležni. I u Toplani i Elektrodistribuciji tvrde da su spremni za niske temperature.

Posledice onoga što je voda uništila za nekoliko sati, sve manje su vidljive posle pola godine. Pitali smo da li je Obrenovac spreman za prvi sneg.

"Imamo grejanje, imamo struju, imamo sve. Nismo očekivali da će ovako brzo srediti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali ima još stvari koje treba uraditi", kažu građani.

Na gradilištima gde se uz pomoć stranih donacija zidaju preostale 54 kuće – ubrzano se radi.

"Ne smeta nam zima, ide dobro, trebalo bi da sve bude do Nove godine", kažu radnici.

Da će u novim ali i svim ostalim obrenovačkim domovima biti toplo, obećavaju u opštinskoj toplani, koja je radijatore zagrejala i pre grejne sezone.

"Mi danas isporučujemo toplotnu energiju, naši građani u tom delu i ne osećaju posledice poplava. Vrednost naših zaliha je preko 100 miliona, sve ono što može zatrebati u havrijskom delu nalazi se u magacinima", kaže Boris Ivković, direktor JKP "Toplana Obrenovac".

I snabdevanje strujom je stabilno i spremno za zimsku sezonu, tvrde u Elektrodistribuciji.

Spremne su i klupe i sportska sala za 800 osnovaca u školi "Posavski partizani".

"Očekujemo da se vratimo u dve smene i čekamo dozvolu sanitarne i prosvetne inspekcije, tako da ćemo se u tom trenutku odmah vratiti u neki normalan rad", kaže Vesna Ješić, direktorka OŠ "Posavski partizani".

Obnovu još čekaju obrenovačka Gimnazija i vrtić "Veseljko".

"S obzirom na to da su podstanari kao poslednji program koji je Vlada definisala – završen, i da je isplata krenula, sada se od ovog viška sredstava radi program za privredu, koji će definisati direktnu pomoć obrenovačkim privrednicima", rekao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Još neko vreme Obrenovčani će čekati na novo pozorište i mlečnu pijacu, jer ih je majska voda u potpunosti uništila.

Od četiri oštećena nasipa u Obrenovcu, tri su u potpunosti obnovljena. Izgradnja nasipa Čikovac na Kolubari još nije ni počela, jer se čeka ispitivanje svih proboja na slivovima Kolubare i Tamnave.
Pogledaj vesti o: Poplave,   Nova godina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.