Obrenovac: Velika šteta u školama, poplavljeno oko 15.000 kvadrata

Izvor: Blic, 10.Jun.2014, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrenovac: Velika šteta u školama, poplavljeno oko 15.000 kvadrata

Član Veća gradske opštine Obrenovac Novica Filipovac je rekao danas da se školska godina privodi kraju i da se plan za organizovanje malih i velikih matura realizuje u skladu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

- Svi će učenici završiti školsku godinu, a maturski ispit po našoj evidenciji polagaće 704 maturanta. Učenici osmih razreda polagaće malu maturu po školama kako su do sada organizovale školske uprave. Ono što je najvažnije je da su svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učenici na broju, da su živi i zdravi i da se nastava organizuje. Završetak nastave planiran je za 13. i 14. jul. Posle toga, 16, 17. i 18. učenici će polagati ispite po rasporedima koji su utvrđeni. Na primer, Prva obrenovačka osnovna škola će ispit polagati u Bariču u Osnovnoj školi “14. oktobar”. Maturanti takođe imaju raspored, tako da će se i velika matura privesti kraju kako treba - rekao je Filipovac.

Član Veća se osvrnuo i na štetu koju su pretrpele osnovne i srednje škole u Obrenovcu.

- Školski objekti su pretrpeli ogromnu štetu. Potpoljeno je oko 15.000 kvadratnih metara, 81 učionica, 5 fiskulturnih sala, dve biblioteke i radionica za obuku učenika u Tehničkoj školi. Šteta je ogromna. Nedostaje nam oko 2.500 stolica i oko 1.300 klupa, a da ne govorimo o školama koje su u prizemlju pretprele veliku štetu na samim zgradama. U toku je sanacija i priprema objekata za građevinske

radove. To rade zaposleni, vojska i volonteri i ja se nadam da će svi objekti biti spremni za građevniske radove vrlo uskoro. Kasnije kreće izrada projekata za rekonstrukciju i ja se nadam da će školska godina uz velike napore početi 1. septembra 2014. godine - rekao je Filipovac.

On je i dodao da je juče obišao zgradu Gimnazije koja je i ranije imala problema sa potonućem zgrade.

- Prema mom mišljenju ona nije bezbedna i neće biti spremna za početak školske godine, jer su sve učionice i fiskulturna sala dobile ovalan oblik što znači da je zgrada, tj. temelj zgrade potonuo. Mislim da će stručnjaci proceniti da je toj zgradi potrebna totalna rekonstrukcija i da neće moći da bude spremna za početak školske godine - objasnio je on.

Filipovac je najavio da će učenici od prvog do četvrtog razreda ići na klimatski oporavak na planine kako je i planirano.

- Oko 1300 učenika nižih razreda u period od 25. juna do 5. jula u različitim terminima ići će o trošku Gradske opštne Obrenovac na klimatski oporavak u odmarališta “Centra dečiih letovališna” na Taru, Bukulju, Goč i Rudnik. Neka se pripreme i dostave spiskove, jer 25. juna kreće prva tura mališana - zaključio je Filipovac.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Velika šteta u školama u Obrenovcu

Izvor: B92, 10.Jun.2014

U Obrenovcu poplave napravile veliku štetu u školama, gde je potopljeno oko 15.000 kvadratnih metara, izjavio član Veća opštine Novica Filipovac.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.