Obrenovac: U danu izbačeno 400 tona otpada

Izvor: Press, 27.Maj.2014, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrenovac: U danu izbačeno 400 tona otpada

"Najveći problem je ogroman otpad koji je (po kućama i lokalima) prouzrokovan poplavama a samo juče je 400 tona otpada izneseno iz grada", rekao je komandant Žandarmerije Milenko Božović.
On je objasnio da ne može se da se vrši pranje ulica a potom ni dezinfekcija dok se kompletan otpad ne izbaci iz grada.
"To je sada osnovni problem i prioritet svih prioriteta", rekao je Božović, dodavši da se stvaraju uslove da profunkcionišu opština, Policijska stanica i Dom zdravlja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> On je istakao i da će tamo gde bude utvrđeno da je kanalizacioni sistem ispravan biti puštena voda i struja i "pozvaćemo sukcesivno narod na povratak".
"Najpotrebnije je da se izvrši kvalitetno dezinfekcija, deratatizacija, dezinsekcija prostora i da se spreči (eventulano) širenje zaraznih bolesti a posle toga da se stvore uslovi za povratak ljudi svojim kućama", dodao je on.
Prema njegovim rečima, uz stvaranje uslova za povratak neophodno je i onima koji su ostali bez svojih kuća da se obezbedi krov nad glavom.
Komandant Žandarmerije, koji je u Obrenovcu od početka poplava, smatra da je najgore prošlo i ističe da "sada stvaramo uslove za bezbedan uslovan i normalan povratak građana".
Božović je objasnio da zbog bezbednog povrataka građana mora da se ispoštuje potpuna procedura svih stručnih službi nadležnih ministarstava koji rade u Obrenovcu.
U Obrenovcu, gde još nije dozvoljeno vraćanje garđana situacija se polako noramalizuje a oni koji su zbog poplave ostali bez dokumenata, mogu od danas da to prijave i dobiju nova u lokalnom hotelu.
Načelnik Policijske stanice u tom gradu Goran Nedeljković kaže da građanima čija dokumenta su izgubljena u poplavi treba samo potvrda od Crvenog krsta i izjava da su ostali bez dokumenata u elementarnoj nepogodi.
U Obrenovac su se danas vratili vlasnici kuća, ali samo da bi prisustvovali izbacivanju prehrambenih namirnica i drugih stvari iz svojih objekata, a koji bi mogle uzrokovati zaraze.
Oni će, kada se završi sa tim aktivnosti, kao što je bio slučaj i sa vlasnicima ugostiteljskih objekata, potom napustiti Obrenovac.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je ranije danas da se "agresivno iznosi đubre i kabasto smeće tako da se polako stvaraju uslovi za povratak tog grada u normalu".
Mali je izrazio očekivanje da ć se situacija normalizovati do kraja nedelje, dodavši da u Obrenovcu ima struje i tehničke vode dok je ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio da će povratak biti bezbedan tek pošto se u tom gradu osposobi kanalizacija.
Lončar je rekao novinarima u Moroviću da je žiteljima već stigao apel da se ne vraćaju u svoje kuće dok se ne popravi kanalizacija.
Protekle sedmice, u noći između četvrtka i petka poplavni talas zahvatio je Obrenovac kad je iz tog grada evakisan veliki broj građana čiji povrtak iz bezbednosnih uslova nije dozvoljen.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

ČIŠĆENJE UVELIKO U TOKU: Iz Obrenovca izbačeno 400 tona otpada!

Izvor: Kurir, 27.Maj.2014

OBRENOVAC - U Obrenovcu u toku je stvaranje uslova za bezbedan povratak građana a samo u jednom dana je izbačeno je oko 400 tona otpada..."Najveći problem je ogroman otpad koji je (po kućama i lokalima) prouzrokovan poplavama a samo juče je 400 tona otpada izneseno iz grada", rekao je komandant...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.