Obrenovac: Sređivanje stanja posle poplave

Izvor: Studio B, 12.Jun.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrenovac: Sređivanje stanja posle poplave

U Obrenovcu se i danas radi na normalizaciji stanje posle poplava - iznosi se kabasto smeće, popravlja kanalizaciona i vodovodna infrastruktura i deli seme za presejavanje oraničnih površina.

Opštinsko veće danas je donelo odluku da se građani, zbog velikih šteta od poplava oslobode plaćanja lokalnog infostana - voda, kanalizacije, parkinga za maj >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i juni.

"Podela semena počela je sinoć, a nastavljena dana i a ukupno oko 400 domaćinstava moći da ponovo da zaseje svoje njive", rekao je Tanjugu predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Dodao je i da je nastavljen rad na osposobljavnju kolektora za fekalanu kanalizaciju i da se počelo i sa popravkama kanalizacionog sistema, odnosno zamenama cevi u pojedinim ulicama. Prema njegovim rečima i danas se izbacaju velike količine stvari koje je poplavni talas pretvorio u smeće i taj posao će se obavljati i narednih dana.

Čučković je rekao da je rešavanje problema sa snabdevanjem strujom pri kraju i da "gotovo da nema naselja u kome nema električne energije". Lokalni Dom zdravlja radi, a tu je i jedna laka poljska bolnica iz sastava vojnomedicnske akademije koja pomaže građanima sa zdravstvenim tegobama.

Nekoliko privatnih prodavnica radi, a u Obrenovcu su i danas pripadnici Vojske Srbije koji pomažu u normalizaciji stanja.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.