Obnovljena Narodna kuhinja u Lazarevcu

Izvor: Radio 021, 02.Jun.2015, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljena Narodna kuhinja u Lazarevcu

U Lazarevcu je danas otvoren renovirani punkt narodne kuhinje oštećen u prošlogodišnjim poplavama.

Obnovljeni objekat obišli su čelnici grada Leskovca i Vesna Jovanović, regionalna koordinatorka programa socijalne i ekonomske inkluzije u organizaciji "Care International Balkan".

Zahvaljujući upravo toj organizaciji, kao i kompaniji "Findomestic", obnovljena su tri punkta Narodne kuhinje u Lazarevcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Obrenovcu i Grockoj.

Na ovom punktu u Lazarevcu dnevno se podeli 138 obroka, a od njega se u druga opštinska područja Čibutkovica, Baroševac, Lukavica, Rudovci, Sokolovo, Šopiće, Stepojevac, Veliki Crljeni, Zeoke i Županjac šalje hrana za još 368 korisnika.

Obavljena je dezinfekcija, zamenjena stolarija i svi elementi od poda do plafona, postavljeni novi pultovi, uvedena voda i uspostavljen sanitarni blok, tako da su uslovi dovedeni na nivo svih potrebnih standarda koji se propisuju za ovakav tip objekta.

Vesna Jovanović, regionalna koordinatorka programa socijalne i ekonomske inkluzije u organizaciji "Care International Balkan", istakla je da su nakon poplava, ličnim donacijama zaposlenih u "Findomestic" banci obnovljeni objekti u Lazarevcu, Grockoj i Obrenovcu.

Ukupno izdvojena sredstva iznose 7.000 evra, od čega je za objekat Narodne kuhinje u Lazarevcu izdvojeno 260.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.