Obnova paraćinskih škola

Izvor: RTS, 14.Okt.2014, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova paraćinskih škola

Đaci Tehnološke i Ekonomske škole u Paraćinu ovu školsku godinu počeli su na višim spratovima školskih zgrada i u susednim objektima koji nisu stradali u poplavi. Ubrzano se završava rekonstrukcija kotlarnice, a završeni su i konkursi su i tenderi za obnovu škole.

Od tri i po hiljade kvadrata Tehnološke škole đaci sada koriste tek pet stotina. Prizemlje i kabineti u podrumu zgrade su zatvoreni. Sve prostorije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na višim spratovima preuređene su u učionice.

Pomalo skučen, ali bezbedan prostor obezbeđen je za 23 odeljenja. Problem je što su u poplavi uništeni skoro svi kabineti u prizemlju,te nema mogućnosti za kabinetsku nastavu.

Radovi su najpre krenuli u kotlarnici koja greje više od deset hiljada kvadrata četiri srednje škole.

U gasnoj kotlarnici koja je bila potpuno potopljena biće zamenjene sve četiri pumpe. Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge i ministarstvo prosvete završili su tendere i za sanaciju škole.

Dejan Nešić, direktor Tehnološke škole u Paraćinu, kaže da se očekuje potpis predstavnika Evropske unije, sredstva su obezbeđena, tenderi završeni i radovi će, kako očekuje, biti gotovi do početka drugog polugođa.

U ovom trenutku, kažu zaposleni u školi, najvažnije je završiti radove na kotlarnici jer ne postoji druga alternativa za zagrevanje učionica.

rts.jagodina@rts.rs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.