OBNOVA: Šteta od poplava 1,5 milijardi evra

Izvor: Kurir, 08.Jul.2014, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBNOVA: Šteta od poplava 1,5 milijardi evra

Voda je uništila 485 kuća, desetine kilometara puteva i privredne objekte

BEOGRAD - Bilans.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je da šteta od poplava, prema prvim zvaničnim informacijama, iznosi 1,5 milijardi evra. To se, dodaje Mihajlovićeva, odnosi na sve sektore - kuće, obrazovne institucije, infrastrukturu.

Izveštaj je pokazao da su poplave potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uništile 485 kuća, dok je veliki i broj kuća koje su samo delom uništene, ističe potpredsednica Vlade.

- Novca će biti dovoljno, a svi građani koji su ostali bez domova imaće kuće do početka jeseni, odnosno zime .

Prema njenim rečima, biće gotovi i svi putevi na području koje je bilo poplavljeno.

- Građani treba da znaju da je Vlada tu za njih i da će da učiniti sve da svako ima svoju kuću ili da dobije sredstva da je popravi. Deca će krenuti na vreme u školu, domovi zdravlja će biti popravljeni - napomenula je ona.

Govoreći o tome od kog novca Vlada planira da sanira štetu, Mihajlovićeva je rekla da će na donatorskoj konferenciji 16. jula biti predstavljen izveštaj o šteti i gubicima, i to će biti prilika da svi zainteresovani pomognu.

Manjak uglja

ENERGETIKA PROBLEM

Ono što će ostati ozbiljan problem  jeste energetika i rudarstvo, a delom i poljoprivreda.

- Pre svega, problem su kopovi i nemogućnost da daju količinu uglja koja nam je potrebna. Nadam se da ćemo do kraja zime imati završeno pitanje energetskog sektora - navela je Mihajlovićeva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.