Izvor: B92, 24.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove žrtve na Floridi

Majami -- U naletu tropske oluje "fej", 11 ljudi je na Floridi nastradalo, poslednji je bilans koji je objavio "Majami Herald".

Američki predsednik Džordž Buš prekjuče je proglasio vanredno stanje u američkoj državi Floridi, gde nevreme, obilne kiše, naleti tornada i poplave traju od utorka.

"Majami Herald" je naveo, pozivajući se i na podatke kancelarije guvernera Floride, da je sedam osoba poginulo u saobraćajnim nezgodama, pošto su izgubile kontrolu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nad vozilom usled jake kiše i vetra, dve osobe su se udavile, jedna je preminula od posledica strujnog udara i jedna od trovanja ugljen-monoksidom.

Lokalne vlasti i dalje pružaju pomoć ugroženima. Mnogi su ostali bez svojih domova u poplavama zbog čega im preti opasnost od životinja, poput aligatora.

Prema prognozama, oluja bi sutra trebalo da pogodi američke države Misisipi i Alabamu.

U tropskoj oluju "fej" je, pre nego što je stigla do Floride, više desetina poginulo na Haitiju i u Dominikanskoj Republici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.