Nove kuće za rudare u Resavici

Izvor: RTS, 18.Sep.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove kuće za rudare u Resavici

U rudarskom naselju u Resavici klizište jalovine aktivirano majskim poplavama potpuno je uništilo četiri kuće rudara koji su u tim trenutcima branili nasipe kod Šapca. Kuće više nisu za stanovanje, a tri i po meseca posle, uz rešenja, stigao je i novac za nove domove.

Vode više nema, ali je slika koju je za sobom ostavila gotovo filmska. Sve od pokućstva što  bujice nije uništila stalo je u jednu garažu.

Đorđevići sa tri ćerke, od deset, osam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dve i po godine, sada su u stanu koji plaća opština. Novac za novi dom je kažu stigao u pravi čas,j er će do zime kupiti i opremiti stan u Resavici.

Ivan Đorđević, jamski električar u "Rembasu" ne krije zadovoljstvo što je novac već uplaćen na račun. Neke stanove u Resavici već su gledali, a sada mogu i da kupe i opreme novi dom. Kuća koja je srušena bila je velika, deca su imala i dvorište za igru, ali dobro je i ovako, samo da se krene napred.

Četiri porodice za nove domove rešenjem su dobile od dva do tri miliona dinara. Za neke malo jer su u sada uništene kuće ulagali celog života.

Jevrem Nedić kaže da je u sada srušenu kuću sa suprugom ulagao 40 godina, ničega više nema. Novu kuću kupiće u selu Vitance, jer su navikli na dvorište i otvoren prostor, a za takav objekat u Resavici dobijeni novac nije dovoljan.

Bujica je oštetila još desetak kuća. Mnogi su nezadovoljni, jer dobijeni novac nije dovoljan da se otkloni sva šteta.

Vukadinović Slobodanu stradale su mašine koje su bile u podrumu. On kaže da je komisija popisivala i priznavala samo štetu na stambenim objektima, a on za 120 hiljada dinara, koliko je dobio, ne može da obnovi radionicu gde je šteta po njegovoj proceni oko pola miliona dinara.

Vlasnici uništenih kuća kažu da su posebno zadovoljni odnosom kolega rudara i rukovodstva "Rembasa" koji su pomogli materijalno, ali i moralno da se iz ove teške situacije izađe što pre.

rts.jagodina@rts.rs

+381 35 244 221
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.