Nova taktika Rusa? Razneta još jedna brana

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 21:53

Nova taktika Rusa? Razneta još jedna brana

Ruske snage raznele su branu na reci Mokri Jali u Donjeckoj oblasti, što je uzrokovalo poplave s obe strane reke.

To je za Ukrajinsku pravdu izjavio Valerij Šeršen, portparol odbrambenih snaga fronta Tavria.

"Na reci Mokri Jali okupatori su digli u vazduh branu što je dovelo do poplava na obe obale reke. Međutim, to ne utiče na ofanzivne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operacije odbrambenih snaga fronta Tavria", rekao je.

Portparol tvrdi da uništavanjem brana Rusi pokušavaju da uspore ukrajinsku kontraofanzivu.

"Prvo su okupatori digli u vazduh akumulaciju Karlivka, zatim hidroelektranu Kahovka, potom su digli u vazduh i ostale hidroelektrane u okupiranom delu Zaporoške oblasti. U Zaporoškoj oblasti su očekivali proboj Oružanih snaga, pa su, da bi usporili naše napredovanje, digli u vazduh hidroelektranu na reci Mokri Jali. Međutim, to nije uticalo na napredovanje odbrambenih snaga", rekao je Šeršen.

Takođe je rekao da se ukrajinska vojska na Tavrijskom frontu prebacila s obrane na napad. To je donelo prve lokalne rezultate u vidu oslobađanja Blahodatne i napredovanja prema selu Urožaine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.