Nova procena štete u Trgovištu

Izvor: RTS, 28.Jun.2010, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova procena štete u Trgovištu

U opštini Trgovište ukupna šteta od poplava još nije procenjena. Lokalna samouprava primila je 450 zahteva za naknadu štete i planira da formira novu komisiju za procenu.

Ni četrdest dana posle poplava u opštini Trgovište ukupna šteta još nije procenjena. Meštani su do sada dobijali pomoć u hrani, a novčane odštete bile su simbolične. Lokalna samouprava primila je 450 zahteva za naknadu štete i planira da formira novu komisiju za procenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prazne su sušara i hladnjača porodice Stošić u Trgovištu, nema ni sezonskih radnika.

"Šteta još uvek nije procenjena, otkupljivačima je izvesno da je ova sezona propala. Izdržavamo desetočlanu porodicu od otkupa i prerade pečuraka, a angažujemo i tridesetak radnika u sezoni, oni dolaze, traže posao, ali nam je sve uništeno, i ne radimo, propalo je sve što smo stekli", kaže otkupljivač Aleksandar Stošić.

Poplavljene su farme, poljoprivredne kulture. Meštani pokušavaju sami da obnove, sade ali je ishod neizvestan.

Sve sam ponovo sadio, krompir, kukuruz, ali ne znam da li će nešto da bude, kasno je, kaže Mladen Stojković.

"Imamo problem, ili zahtevi nisu u skladu sa radom komisije za procenu štete, ili komisija nije dostavila podatke za ta domaćinstva", kaže predsednik opštine Darko Tomić.

Meštanima je podeljeno 50 šporeta, više tona hrane, brašna, ulja. U magacinu više nema hrane, ostala je garderoba i građevinski materijal.

Gradi se put ka Kozjem dolu i pregradni zid na reci Tripušnici koji treba da spreči novi poplavni talas. Reka se povukla, ostavila prostor za političke razmirice i sukobe, i meštane da čekaju , neku novu komisiju da proceni štetu.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nova vlast, novi spiskovi za pomoć

Izvor: Danas, 28.Jun.2010

Novoizabrana vlast u Trgovištu formiraće novu komisiju za procenu štete od poplavnog talasa koji je ovu opštinu zahvatio 15. maja. Pre nego što će biti smenjeni predsednik opštine Vlasta Petrović (G17 plus) i predsednik skupštine Radoslav Jordanović (SPS), registrovano je 450 zahteva za pružanje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.