Izvor: Blic, Tanjug, 07.Avg.2009, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Normalizuje se situacija u poplavljenoj bolnici u Subotici

Stanje u opštoj bolnici u Subotici se stabilizuje posle jučerašnje poplave koju je izazvao olujni pljusak. Voda iz podrumskih prostorija se povukla, sve operacione sale rade ali bez klime i uz izuzetne napore tehničke službe, izjavila je Tanjugu portparol Opšte bolnice u Subotici Dragana Penčić.



Šef službe održavanja u toj bolnici Gabor Bistrica kaže da se šteta još uvek procenjuje, a da je izvesno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je velika.

Po rečima Bistrice čiste se poplavljeni elektro motori za ventilaciju i oni se pregledaju, ali je mala verovatnoća da će moći da se aktiviraju.

Kako nezvanično saznajemo uzrok jučerašnje poplave bolnice je iznenadni pljusak koji gradska kanalizacija, zbog malog prečnika cevi, nije mogla da primi.

Bolnica se nalazi u najnižoj tački pa su okolne bujice nagrnule u podrume bolnice jer gradska kanalizacija nije mogla da primi toliku količinu vode. Takođe ovakvom stanju doprineo je i podvožnjak koji je iznad bolnice zadržao veliku količinu vode koja se kasnije u bujicama sručila u bolnički krug.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nevreme u Subotici, poplavljena bolnica

Izvor: RTS, 06.Avg.2009, 23:40

Zbog jake kiše u Subotici, oštećena je Opšta bolnica u tom gradu. Voda je prodrla u podrumske prostorije, gde se nalazi klimatizacija za operacione sale. ..Velika kiša koja je zahvatila danas Suboticu, nanela je veliku štetu Opštoj bolnici u tom gradu...Prema saopštenju iz te ustanove, voda je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.