Noćne restrikcije vode u Smederevskoj Palanci

Izvor: RTS, 12.Jun.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noćne restrikcije vode u Smederevskoj Palanci

U Smederevskoj Palanci uvedene su noćne i povremene dnevne restrikcije vode. Ovaj grad snabdeva se vodom sa dva vodoizvorišta, od kojih je jedno prošle godine bilo poplavljeno, pa je i to jedan od uzroka restrikcija.
Skoro nedelju dana od ponoći do pet časova ujutro, česme u Smederevskoj Palanci su suve. Iako situacije nije prijatna, građani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uglavnom kažu da nemaju većih problema zbog restrikcije vode i da bi je valjalo štedeti.

Smederevskoj Palanci voda već nekoliko godina hronično nedostaje. Sa dva vo doizvorišta u grad stiže 100 litara vode u sekundi, umesto neophodnih 140. Zato su i uvedene noćne restrikcije, ali I povremene dnevne od 11 do 14 sati.
Vodoizvorište u Trnovču zajednički koriste Velika Plana i Smederevska Palanka. Sa drugog, u blizini grada, koje je prošle godine delimično bilo poplavljeno, snabdevaju se samo palančani.
U toku su remonti poplavljenih bunara, koji se finansiraju iz fondova Evropske unije, što bi trebalo da poboljša vodosnabdevanje.Direktor "Vodovoda" Miodrag Mihajlović, očekuje da taj posao bude završen do 15. jula, kada bi se palančanima obezbedilo uredno snabdevanje vodom.
Rad palanačkog Vodovoda otežava i to što je ovom preduzeću, zbog dugova za struju, račun u blokadi skoro godinu dana, pa sva plaćanja vrše preko opštine, ali ih to onemogućava da investiraju u svoja postrojenja.
rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.