Noći sve hladnije, a krovova nema

Izvor: B92, 04.Okt.2014, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noći sve hladnije, a krovova nema

S početkom jeseni oni koji nisu uspeli da obnove svoje kuće koje su stradale u poplavama sve teže podnose hladne noći. B92 je proverio situaciju u Obrenovcu.

U gotovo svakoj kući u Obrenovcu obavljaju se neki radovi uglavnom krečenje ili promena prozora. Građani pokušavaju da osposobe makar delove kuće kako bi mogli da prezime.

Najveći broj kuća prema procenama nadležnih nije dobila naloge za rušenje te stanovnici mogu samo da pokušaju da ih poprave. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ovaj deo Obrenovca bio je 20 dana pod vodom i to preko 3 metra, a kuće su i dalje vlažne.

Nada većini su donatori koji na razne načine pomažu građanima da dobiju siguran krov nad glavom, od renoviranja, preko novčane pomoći do izgradnje novih kuća. Neki su već dobili krov nad glavom.

Donatori bi trebalo da srede i sve kuće u naselju Braće Jugović koje je čak 45 dana bilo pod vodom. U nekim kućama još se vide ostaci od fekalnih voda koje su dolazile do krovova. Radovi bi trebalo da počnu u utorak i da budu završeni za 65 dana. Do tada se građani snalaze.

Sušenju objekata moglo bi da pomogne grejanje, koje polako dolazi do stanova i kuća.

Predesdnik opštine Obrenovac Miroslav Čučković podseća da je od katastofalnih poplava do danas svaki dan trka sa vremenom.

Državnu pomoć za sanaciju dobilo je pet i po hiljada Obenovčana, a oko 450 trebalo bi da bude isplaćeno do kraja meseca. U kolektivnim smeštajima je još 320 ljudi i oni će biti prebačeni u hotel Obrenovac i barake termoelektrane gde će im biti obezbeđeni topli obroci.

Opširnije u videoprilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.