Nivo nemačkih reka i dalje u porastu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2021, 18:34

Nivo nemačkih reka i dalje u porastu

Nivo nemačkih reka nastavio je danas da raste, nakon topljenja snega i redovnih padavina, što je dovelo do poplava i prekida u saobraćaju.

tanovnici istočne zajednice Burkhardtsdorf u Saksoniji, nedaleko od granice sa Češkom, izgradili su barikade od peska ispred svojih kuća jer se reka Cvenic koja prolazi kroz grad izlila iz korita, prenosi AP.

Na zapadu je Rajna blago opala, ali je ostala na visokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nivou u Kelnu.

Brodski saobraćaj, koji je zaustavljen ranije tokom nedelje nakon što je postalo nesigurno za prolazak brodova ispod mostova, nastavljen je danas, iako su vlasti upozorile da se očekuje da će nivoi ponovo porasti pre vikenda.

Rajna se podigla u drugim oblastima severno od Kelna, uključujući Dizeldorf, Duizburg, Vezel i Res.

Na jugu su zvaničnici takođe prijavili poplave u Hesenu i Rajni-Palatinatu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sneg se topi, pada kiša – poplave u Nemačkoj

Izvor: N1 televizija, 04.Feb.2021

Raste vodostaj reka u Nemačkoj zbog topljenja snega i kiše, što je dovelo do poplava i prekida u saobraćaju.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.