Nijedan obnovljeni objekat nije popustio

Izvor: B92, 08.Mar.2016, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nijedan obnovljeni objekat nije popustio"

Beograd -- Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević rekao je da nijedan obnovljeni objekat vodoprivrede nije stradao u novim poplavama.

On je gostujući u vestima B92 pojasnio da Republici Srbiji nije na raspolaganju sav novac koji je trebalo da bude obezbeđen za sanaciju posledica poplava iz 2014. godine.

“Opredeljena su 162 miliona evra, kompletan novac još nismo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobili, tolika je ukupna vrednost radova. Deo tih sredstava je usmeren na projekte Evropske unije, naše je bilo samo da identifikujemo projekte i gro novca je namenjen da se obnove kuće“, istakao je Blagojević.

On ističe da je tri milijarde dinara uloženo na sanaciju 304 lokacija.

“Sanirani su svi proboji, sva šteta koja je učinjena u poplavama od maja 2014. godine, pa sada ni na jednom objektu vodoprivrede nije nastala nikakva šteta. Za projekte Evropske unije se čekaju procedure, mi nemamo uticaj na to, ali se radi o manjem delu novca. Finansiranje izgradnje potpuno novih objekata se radi na osnovu projekata koji su godinama sakupljali prašinu u fiokama u lokalnim samoupravama“, dodao je Blagojević.

Prema njegovim rečima, deo projekata koji se realizuje se finansira iz kredita Svetske banke i naveo da se nada brzom početku realizacije projekata Evropske unije, uz napomenu da ti projekti postoje.

“Ukoliko uračunamo sav novac koji je bio na raspolaganju vodoprivredi moramo da dođemo do zaključka da je za vakta vlade premijera Aleksandra Vučića vodoprivreda videla više novca nego ikada ranije“, ocenio je Blagojević.

Na podsećanje da je nasip na reci Ribnica pukao neposredno nakon izgradnje, Blagojević je rekao da je to jedini primer te vrste i da je nasip saniran o trošku izvođača.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nijedan obnovljeni objekat nije stradao

Izvor: Akter, 08.Mar.2016

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević rekao je da nijedan obnovljeni objekat vodoprivrede nije stradao u novim poplavama, kao i da Srbiji nije na raspolaganju sav novac koji je trebalo da bude obezbeđen za sanaciju posledica poplava iz 2014. godine..“Opredeljena su...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.