Nepal i Indija u crnom  94 mrtvih u poplavama i odronima

Izvor: B92, 13.Avg.2017, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepal i Indija u crnom " 94 mrtvih u poplavama i odronima

Najmanje 94 osobe su poginule u poplavama i odronima širom Nepala i Indije.

Zvaničnici strahuju da bi taj broj mogao naglo da se poveća pošto spasioci tragaju za desetinama ljudi za koje se veruje da su ostali zatrpani u pogođenim selima.

U Nepalu je poginulo 49 osoba, a na hiljade je bilo primorano da napusti domove.

Šef nacionalne službe za vanredne situacije je rekao da se 17 osoba vode kao nestale.

Crveni krst, međutim, iznosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podatak da su 53 osobe poginule, a da je na desetine povređeno ili nestalo, kao i da je na hiljade kuća unisteno, preneo je AFP.

Obilne padavine pogodile su više od desetak distrikta na dalekom istoku zemlje, kao i pojedina područja na zapadu, saopštilo je nepalsko Minsitastarstvo unutrašnjih poslova.

U Indiji je najmanje 45 osoba poginulo kada se, u planinskim severnim delovima zemlje, klizište obrušilo na dva putnička autobusa koja su sletela s puta i survala se u duboku klisuru.

Nesreća se dogodila nešto posle ponoći u indijskoj državi Himačal Pradeš.

"Pronađena su tela 45 osoba", izjavio je lokalni zvaničnik Sandip Kadam, prenela je agencija AFP.

Kako se navodi, na put se sručilo na tone mulja i kamenja.

Spasilačke ekipe, kojima se pridružila i vojska, i dalje pretražuju mesto nesreće strahujući da ima još zarobljenih ljudi.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.