Nemci strahuju od turske „poplave“

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 03.Sep.2009, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci strahuju od turske „poplave“

BEČ - Turski ministar za evropska pitanja Egemen Bagis izjavio je da njegova zemlja prihvata pregovore o prijemu u EU sa otvorenim ishodom i istakao da razume da su Francuska i Nemačka zabrinute zbog članstva Turske - pošto bi tako bile konfrontirane s partnerom koji ima preko 72 miliona stanovnika i koji bi imao čak i više poslanika u Evropskom parlamentu.

- Nemam nikakav problem s tim. Međutim, da mora biti jasno da ne treba da se prejudicira ishod pregovaračkog procesa i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se Turskoj nudi samo privilegovano partnerstvo kao što to zahtevaju Nemačka i Francuska. Ako to znači samo da je ishod otvoren, onda se s tim slažem. Pregovori su po prirodi otvoreni. Ako se neko venča onda nije jasno da li će to biti do kraja života, ili da li će imati dvoje ili desetoro dece. To je odnos i treba videti kako će se razvijati - kazao je Bagis.   
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.