Izvor: RTS, 21.Jul.2021, 12:45

Nemačka odobrila 400 miliona evra hitne pomoći za žrtve poplava

Savezna vlada spremna je da pruži još veću pomoć regionima koji su nedavno teško pogođeni poplavama, pa je tako odobreno 400 miliona evra hitne pomoći za žrtve prirodne katastrofe.
Nemačke vlasti su obećale da će brzo početi da renoviraju opustošene oblasti.

Vlada očekuje da će potrošiti milijarde evra na renoviranje, ali se još ne zna koliko će se uložiti, dok se ne proceni obim štete.
Za hitnu pomoć odobreno je 400 miliona evra, javio je AP.
Najmanje 171 osoba je poginula u prošlonedeljnim poplavama, u najgoroj prirodnoj katastrofi u Nemačkoj za više od pola veka.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Četiristo miliona evra za poplavljena područja

Izvor: Deutsche Welle, 21.Jul.2021

Vlada u Berlinu odobrila je brzu pomoć za područja na zapadu zemlje pogođena poplavama. Ukupno će najpre pomoć iznositi 400 miliona evra, ali je jasno da će celokupna obnova koštati milijarde.

Nastavak na Deutsche Welle...

KOLIKO ĆE NEMAČKU KOŠTATI POPLAVE: Železničke pruge ne postoje, nema gasa ni grejanja, a fabrike su uništene (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2021

Samo u slučaju železničke mreže i puteva, savezna vlada očekuje najmanje oko dve milijarde evra štete..Nemačka vlada je usvojila paket prve pomoći poplavama pogođenim regionima. Pri tome ni izbliza nije jasno šta su sve kiše i poplave uništile ali prve informacije su zapanjujuće...Mnogih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.