Nemačka ministarka podnela ostavku; razlog  laž

Izvor: B92, 11.Apr.2022, 18:58

Nemačka ministarka podnela ostavku; razlog " laž

Berlin -- Ministarka za pitanje porodice u vladi Nemačke Ane Špigl podnela je danas ostavku.

Ona je to uradila nakon što se našla pod pritiskom javnosti zbog uzimanja četvoronedeljnog odmora za vreme poplava prošle godine.

"Odlučila sam se zbog političkog pritiska da podnesem ostavku. Činim to kako bi sprečila nastajanje štete po Ministarstvo, koje se nalazi pred velikim političkim izazovom", napisala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ona u saopštenju.

Ostavka je usledila 24 sata nakon izvinjenja ministarke za, kako je priznala, "laž" koju je rekla u vezi svog odmora.

Špigel je dospela pod pritisak javnosti nakon što je obelodanjeno da je, za vreme obavljanja dužnosti ministarke za ekologiju pokrajine Rajnland Pfalc, nadležna za elementarne nepogode, u vreme razornih poplava prošlog leta, otpuvala na četvoronedeljni odmor.

Ona je, braneći se od optužbi, tvrdila da je sa odmora učestvovala video-linkom na sednicama pokrajinske vlade, što nije tačno, kako pokazuju protokoli sa sednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ane Špigl podnela ostavku na mestu ministarke

Izvor: Danas, 11.Apr.2022

Nemačka ministarka za pitanja porodice Ane Špigl danas je podnela ostavku na tu funkciju, zbog toga što je prošle godine, kao ministarke za ekologiju pokrajine Rajnland, otišla na odmor u vreme kada su taj deo Nemačke pogodile velike poplave, u kojima je život izgubilo skoro 200 ljudi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.