Nema opasnosti od poplava u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema opasnosti od poplava u Vojvodini

NOVI SAD -

U Vojvodini ne postoje rizici od poplava, pošto su odbrambeni sistemi spremni, izjavili su danas stručnjaci Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine".

Kako se navodi u saopštenju pokrajinskog sekretarijata za informisanje, oni su na sastanku Pokrajinskog štaba za vanredne situacije rekli da su nasipi izgrađeni i rekonstruisani na stogodišnju vodu na najvećem delu vojvođanskih reka.

Veći problem predstavljaju eventualne podzemne vode >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i u ovom trenutku, prema izveštaju "Voda Vojvodine", polovina ugroženih površina može da bude uvedeno u sistem za odvodnjavanje, piše u saopštenju.

Odbrana od eventualnih poplava i zagušenja reka i kanala ledom, kao i održavanje i čišćenje od snega putnih saobraćajnica na teritoriji Vojvodine u predstojećoj zimskoj sezoni, biće težište aktivnosti ovog štaba u narednom periodu, zaključeno je na sednici ovog radnog tela Vlade Vojvodine.

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić u funkciji komandanta Pokrajinskog štaba zadužio je nadležne da u hitnom postupku sačine procenu ugroženosti i plan delovanja u slučaju zagušenja vodotoka ledom.

On je podsetio da je problem ledenih čepova i santi na Dunavu, Tisi i Savi od prošle godine inicirao i potrebu korišćenja ledolomaca.

Pokrajinski štab za vanredne situacije zadužio je danas nadležne pokrajinske sekretarijate da sačine i procenu situacije koja se odnosi na mogućnost angažovanja preduzeća koja se bave čišćenjem snega i održavanjem puteva na teritoriji Vojvodine u zimskom periodu.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nema opasnosti od poplava u Vojvodini

Izvor: Blic, 09.Nov.2012, 00:21

Prema izveštajima iz Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine", ne postoje rizici od poplava reka i kanala u pokrajini, pošto su odbrambeni sistemi spremni, saopšteno je nakon današnje sednice Pokrajinskog štaba za vanredne situacije...Nasipi su izgrađeni i rekonstruisani na "stogodišnju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.