Izvor: RTS, 11.Mar.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema opasnosti od poplava

U Srbiji trenutno nema opasnosti od poplava i pored porasta vodostaja Save i Dunava, izjavio je načelnik Sektora MUP-a za zaštitu i spasavanje Predrag Marić.

Trenutno nema opasnosti od poplava i pored porasta vodostaja Save i Dunava, izjavio je načelnik Sektora MUP-a za zaštitu i spasavanje Predrag Marić

Načelnik Sektora MUP-a za zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i spasavanje rekao je da je situacija pod kontrolom i da nema kritičnih tačaka po pitanju ugrožavanja stambenih objekata i imovine stanovništva.

Marić je kazao da se prati vodostaj reka i izveštaji Hidrometeorološkog zavoda, kao i da su timovi Sektora za zaštitu i spasavanje stalno u pripravnosti.

Prema njegovim rečima, vodostaj Save i Dunava je u blagom rastu, a od jutros je došlo do opadanja nivoa Tamiša u mestu Jaša Tomić, pa se tokom dana očekuje manji porast vodostaja kod Sečnja.

Marić je rekao da se juče zbog podzemnih voda aktiviralo klizište u selu Novaci kod Uba, zbog čega se odronila jedna saobraćajna traka na regionalnom putu Ub - Koceljeva, pa se na tom delu saobraćaj odvija samo jednom trakom.

I ministar Saša Dragin naglašava da su svi nasipi u Srbiji stabilni i da odbrana od poplava funkcioniše.

Ministarstvo poljoprivrede još za vikend je naložilo inspekciji da popiše sve ugrožene površine, kaže Dragin i najavljuje da će pomoć oštećenim gazdinstvima biti određena posle procene štete.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.