Nema opasnosti od poplava

Izvor: RTS, 09.Dec.2010, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema opasnosti od poplava

Vodostaji Dunava i Velike Morave izvan granice vanredne odbrane od poplava. Smiruju se i vodostaji Save, Drine i Lima.

Nema opasnosti od poplava, jer se situacija na svim vodostajima u Srbiji smiruje, kaže načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Predrag Marić.

Marić je rekao da očekuje da talas na Savi prođe Beograd, bez štete po objekte i ljude.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Mere vanredne odbrane od poplava i dalje su na snazi na tokovima reka Save, Lima i Drine, iako su vodostaji ovih reka u opadanju.

"Povišeni vodostaji Dunava i Velike Morave su još izvan granice vanredne odbrane od poplava i u ovom trenutku nema opasnosti", rekao je Marić.

Tamo gde je talas prošao voda se povlači u korito, a sprovode se aktivnosti crpljenja vode iz džepova i sušenje objekata od mulja i blata, koje će potrajati narednih 20 dana, najavio je Marić.

Sve aktivnosti ''Srbijavoda'' usmerene su na pomoć poplavljenim naseljima u mehanizaciji i opremi, a izdat je nalog nadležnim vodoprivrednim preduzećima da, posle poplavnog talasa, utvrde stanje odbrambene linije i da hitno dostave predloge za otklanjanje posledica talasa.

Procena štete od poplava je u nadležnosti Komisije Vlade Srbije za naknadu štete od elementarnih nepogoda. Kada lokalne samouprave naprave procenu štete, one će te podatke dostaviti Komisiji koja rešava pitanje naknada, rekao je Marić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.