Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2017, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema opasne koncentracije štetnih gasova u Teksasu

Požar koji je danas izbio u fabrici hemijskih proizvoda u Hjustonu za sada nije proizveo "zabrinjavajuću koncentraciju toksičnih materija", saopštila je američka agencija za životnu sredinu (EPA).

U saopštenju se navodi da je takav zaključak donet na osnovu podataka dobijenih sa lica mesta od francuske kompanije Arkema, vlasnika fabrike.

Direktor savezne Agencije za vanredne situacije Brok Long je ranije govorio o "veoma opasnom stanju".

U fabrici u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Teksasu su primećene dve eksplozije i dim, kao posledica kiša i poplava koje je u Teksas donela oluja Harvi.

Vlasti su ranije evakuisale stanovništvo u radijusu od tri kilometra oko fabrike koja proizvodi organski peroksid za industriju plastike i farmaceutskih proizvoda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.