Nastava počinje tokom septembra

Izvor: Cafe.ba, 15.Avg.2014, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastava počinje tokom septembra

Nastava u školskoj 2014/15. godini u dobojskim osnovnim i srednjim školama koje su tokom majskih poplava pretrpjele štetu počeće tokom septembra, najavio je u petak Goran Mutabdžija, ministar prosvjete i kulture RS.

On je nakon sastanka sa Draganom Vasilićem, zamjenikom gradonačelnika Doboja, i direktorima svih osnovnih i srednjih škola, te direktorima Doma učenika i Predškolske ustanove "Majka Jugovića", >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << kazao da u svim školama traju sanacija i rekonstrukcija, koje finansira UNDP, dok će UNICEF za škole obezbijediti didaktički materijal i školski namještaj.

"To su pretpostavke koje garantuju da ćemo imati veoma uspješan početak školske godine u Doboju, vjerovatno u nekim objektima sa malim zakašnjenjem. Koliko će to biti zakašnjenje, ne možemo precizno da kažemo, ali u svakom slučaju nastava će sigurno krenuti tokom septembra", izjavio je Mutabdžija. Dodao je da se za predškolsku ustanovu razmatra alternativno rješenje u vidu montažnih objekata, koje bi koristili dok se na završe radovi na dva objekta ovdašnjeg vrtića.

"Gradska uprava će sigurno ispoštovati sve prijedloge i zahtjeve direktora škola i resornog ministarstva", kazao je Vasilić.

Sanacija u osnovnim školama "Dositej Obradović" i "Sveti Sava" već je počela, dok u školi "Vuk Karadžić" očekuju da će nakon završetka tenderske procedure radovi početi 25. avgusta.

"Mislim da početak redovne nastave nije suštinski, zato što je osnovni cilj uraditi objekat koji će biti u funkciji narednih 40 do 50 godina i mislim da nam to treba biti prioritet, a sam početak redovne nastave u školskoj 2014/15. godini je manji problem", kaže Milan Gojković, direktor OŠ "Vuk Karadžić".

Spasoje Vasiljević, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola, naveo je da su radovi na objektu Srednjoškolskog centra u kojem se nalaze četiri škole (Saobraćajna i elektro, Tehnička, Ekonomska, te Ugostiteljska i trgovinska) počeli 7. avgusta, ali je neizvjesno do kada će trajati jer će rekonstruisati cijeli objekat, a ne samo prostorije u prizemlju, te sportsku dvoranu i dvije školske radionice.

Vasiljević navodi da Gimnazija "Jovan Dučić", na kojoj takođe traju radovi, ima manjih problema s obzorim na to da se uz koridor za učenike može organizovati nastava na prvom spratu, jer su samo četiri učionice u prizemlju poplavljene, dok Medicinskoj školi poplava nije pričinila nikakvu štetu.

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Nastava počinje tokom septembra

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2014

DOBOJ - Nastava u školskoj 2014/15. godini u dobojskim osnovnim i srednjim školama koje su tokom majskih poplava pretrpjele štetu počeće tokom septembra, najavio je u petak Goran Mutabdžija, ministar prosvjete i kulture RS...On je nakon sastanka sa Draganom Vasilićem, zamjenikom gradonačelnika...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.