Nakon poplava stigao i toplotni udar!

Izvor: Cafe.ba, 12.Avg.2014, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon poplava stigao i toplotni udar!

Nakon obilnih padavina, bujica i poplava, Republiku Srpsku (RS) je pogodila još jedna vremenska nepogoda.

Teške kišne oblake zamjenilo je sunce i visoke temperature. Premda smo posljednjih godina navikli na sušna i vrela ljeta, ovogodišnjem, prvom ljetnjem toplotnom udaru, malo ko se ovome raduje.

Ljeto je konačno stiglo. Stigao je i toplotni talas. Sunčeva vrelina podiže živu u termometrima i do 33-34 stepena Celzijusovih, prenosi "BN TV".

Prijatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << vremenske prilike očekuju se nakon dolaska oblaka, na zapadu RS od četvrtka, a na istoku od petka.

Utorak je najprijatniji bio na području banjalučke regije, gdje su oblaci donijeli svježinu. Kako je prethodnog dana temperatura bila 34 stepena, a danas 25,  građani su temperaturne oscilacije, itekako osjetili.

Ljetnoj vrelini jedino su se nešto više obradovali poplavljeni građani, koji se nadaju da će žega istjerati vlagu iz mokrih zidova. Umorni i iscrpljeni od čišćenja nadaju se pomoći  vlasti.  Kažu, sami se ne mogu izboriti sa nanijetom zemljom i smećem. Neki još uvijek ne mogu  prići svojim kućama ni pješke. Ipak, bez obzira koliko prizivali vlast i sunce u pomoć,  toplotni udar teško podnose zbog ogromne količine prašine.

I dok se  poplavljena područja kupaju u prašini, ostali građani Banjaluke teško da će se moći osvježiti na bazenima ili rijekama.

Poplava je i tu ostavila pečat. Nadležni upozoravaju: voda na kupalištima Vrbasa i Vrbanje nije za kupanje. Preostaje jedino predahnuti uz fontane.

Nakon nekoliko dana plivanja na suvom, fontana u Parku Petar Kočić ponovo je u funkciji, što će mnoge obradovati.

Izvor: BNTV
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.