Nakon poplava ostale vodoleže

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon poplava ostale vodoleže

SEČANJ - Visok vodostaj reka, podzemne vode i obilne zimske padavine stvorili su na vojvođanskim oranicama mnoštvo vodoleža, takozvanih, vodenih ogledala.

U opštini Sečanj, gde je prošla opasnost od izlivanja Tamiša, regionalno vodoprivredno preduzeće "Južni Banat“ pokušava da reši problem izlivanja prepunih kanala u njive.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Mere redovne odbrane od poplave na Tisi i Dunavu

Vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine" danas je saopštilo da je uvedena mera redovne odbrane od poplava na Tisi kod Padeja i na Dunavu u okolini Pančeva u ukupnoj dužini od 65 kilometara.

Kako se navodi u saopštenju, dužina odbrambene linije u Vojvodini na kojoj se sprovode mere i redovne i vanredne odbrane od poplava danas je iznosila 398,2 kilometra.

Na osnovu jutros izmerenih vodostaja na vodotocima u Vojvodini, 342,5 kilometara je i dalje u merama redovne, a 55,68 kilometra u merama vanredne odbrane od poplava i to na reci Savi, uključujući i lokalitet Stojšića Bogaz i ustavu i crpnu stanicu Bosut.

Kako se navodi, jutros je na vodomernoj stanici "Ustava Itebej" ukinuta redovna odbrana od poplava na vodotoku Plovni Begej u dužini od 56 kilometara.

"Vode Vojvodine" su saopštile da su vodostaji na Dunavu i Tisi u manjem porastu, na svim banatskim vodotocima su u opadanju, dok su na Savi u stagnaciji, sa tendencijom manjeg opadanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.