Najmanje jedna žrtva poplave u Lisabonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 08:37

Najmanje jedna žrtva poplave u Lisabonu

Gradske vlasti Lisabona uvele su sinoć stanje pripravnosti i apelovale na stanovnike da ostanu u kućama, nakon što je najmanje jedna osoba stradala u poplavama, javlja Rojters.

Voda je nosila automobile i poplavila nekoliko zgrada, a portugalska meteorološka agencija IMPA proglasila je crveni meteo-alarm za Lisabon, susedni okrug Santarem i južni region Algarve.

Meteorolozi pretpostavljaju da bi nevreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moglo da traje do petka.

U Lisabonu su pripadnici Civilne zaštite dobijali prijave da je bilo nekoliko stotina incidenata u poplavljenim ulicama, železničkim stanicama, pozorištu i bolnici, a zatvoreni su pojedini putevi i tuneli.

Nešto kasnije, komandant Civilne zaštite Andre Fernandeš rekao je da je žena (55) poginula u poplavljenom podrumu u Algešu, blizu Lisabona, dok je njen suprug, koji je bio s njom, spašen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poplave u Lisabonu, najmanje jedna žrtva

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2022

LISABON - Portugalska Meteorološka agencija "IPMA" proglasila je crveno upozorenje za Lisabon i zatražila od stanovništva da bez prijeke potrebe ne izlaze iz kuća nakon što je jaka kiše izazvala bujičnu poplavu u kojoj je poginula najmanje jedna osoba.

Nastavak na Nezavisne Novine...

"Ostanite kod kuće" VIDEO

Izvor: B92, 08.Dec.2022

Lisabon -- Vlasti u Lisabonu uvele su stanje pripravnosti i zamolile stanovnike da ostanu kod kuće, nakon što je najmanje jedna osoba stradala u poplavama, pišu mediji...Voda je nosila automobile i poplavila nekoliko zgrada, a portugalska meteorološka agencija IMPA proglasila je crveni meteo-alarm...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.