Najmanje 100 žrtava obilnih kiša u Nigeriji

Izvor: BKTV News, 18.Sep.2018, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 100 žrtava obilnih kiša u Nigeriji

U poplavama izazvanim obilnim kišama u Nigeriji nastradalo je 100 ljudi, potvrdili su nigerijski zvaničnici, upozoravajući da bi broj nastradalih mogao biti i veći, javlja AP.

Portparol Nacionalne agencije za upravljanje kriznim situacijama rekao je agenciji AP da su smrtni slučajevi zabeleženi u 10 saveznih država i da bi broj nastardalih mogao da raste.

Državni Hidrološki zavod i Meteorološka agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << navode da će voda dostići najviši nivo nakon rekorda iz 2012. godine kada su poplave odnele 363 žrtve i iznudile evakuaciju oko 2,1 milion stanovnika.

Las inundaciones dejan al menos 100 muertos en #Nigeria https://t.co/ROUr1AnW37 pic.twitter.com/jKuDaDypU3

Resorne nigerijske agencije upozoravaju da će 12 od 36 saveznih država u Nigeriji biti zbiljno ugrožene poplavama.

Neka od najteže pogođenih područja su duž reke Niger, gde se očekuje da će nivo znatno porasti u slučaju da se dodatne količine vode oslobode iz brane Lagbo u Kamerunu, što očekuju nigerijske vlasti, navodi AP.

Les pluges intenses de les darreres dues setmanes han provocat grans inundacions a Nigèria. Més de 100 persones han mort

▶ https://t.co/iaWPE6anBp #324eltemps pic.twitter.com/FKhsnVeiCY

— 324.cat (@324cat) 18. септембар 2018.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.