Most kod Bele Palanke i dalje čeka na rekonstrukciju, ministar kaže da je hitno

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jul.2023, 11:33

Most kod Bele Palanke i dalje čeka na rekonstrukciju, ministar kaže da je hitno

Da će o hitnosti rekonstrukcije mosta na Nišavi kod Belanovca u opštini Bela Palanka izvestiti nadležna ministarstva i Radnu grupu koja je zadužena za saniranje posledica poplava, rekao je ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek koji je boravio u toj opštini na jugu zemlje.

Most, koji je od velikog značaja za meštane sela Moklište, Dračje i sela Gornji i Donji Rinj na Belanovcu, zatvoren >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je sredinom maja, a samo tri meseca ranije iz lokalne samouprave tražili su stručnu i finansijsku pomoć nadležnih ministarstva i preduzeća Koridori Srbije za sanaciju tri mosta.

Prvi je u Belu Palanku došao ministar Đerlek i poručio da Vlada Srbije preduzima sve mere kako bi na što najefikasniji i brži način nadoknadila štetu prouzrokovanu nedavnim poplavama, dodajući da sanacija i rekonstrukcija putne infrastrukture svakako imaju prioritet.

O hitnosti rekonstrukcije ove vitalne saobraćajnice izvestiću nadležna ministarstva i članove Radne grupe zadužene za za koordinaciju aktivnosti na saniranju posledica poplava, a koja će potom precizirati potrebna finansijska sredstava za saniranje nastale štete - rekao je Đerlek.

Kada je most kompletno zatvoren za prolazak vozila i ljudi, predsednik Opštine Bela Palanka rekao je da je upućen dopis Ministarstvugrađevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i da očekuje sastanak sa Goranom Vesićem.

Sada kaže da će naredne nedelje posetiti to ministarstvo kako bi sa Vesićem "obavio ključne razgovore koji će biti odlučujući korak za rešavanje ovog problema".

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.