Monstruozni talasi udaraju Britaniju

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2014, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monstruozni talasi udaraju Britaniju

Talasi viši od osam metara udarili su danas o jugozapadnu obalu Velike Britanije, a razulareni vetar i jaka kiša tukli su po delovima ove zemlje, primoravši stanovnike priobalja da se pripreme za moguće nove poplave.

 

Monstruozni talasi primećeni su na Lends Endu, najisturenijem jugozapadnom delu Velike Britanije. U Ejberistvitu u Velsu, zbog nailaska visokih plimnih talasa, evakuisane su priobalne kuće, prodavnice i studentski domovi.

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Britanska meteorološka služba Met upozorila je na vetrove čija brzina iznosi do 113 kilometara na čas i izuzetno visoke talase duž obale Velsa, jugozapadne Engleske i Severne Irske.

 

Najmanje sedmoro ljudi je poginulo u naletima olujnog nevremena koji pogađaju Britaniju od decembra. Met je danas izdao tri ozbiljna upozorenja od poplava, što znači da postoji opasnost po ljudske živote i imovinu. Takvo upozorenje se odnosi na okrug Dorset u jugozapadnoj Engleskoj.

 

Izdato je još 300 upozorenja od poplava visokog stepena.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.