Mještani Željeznog Polja nastavili blokadu magistralnog puta M-17: Postavit ćemo šatore

Izvor: Cafe.ba, 07.Avg.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mještani Željeznog Polja nastavili blokadu magistralnog puta M-17: Postavit ćemo šatore

Nekoliko desetaka stanovnika Željeznog Polja, nezadovolnji nebrigom vlasti nakon poplava koje su pogodile ovu regiju, koji su jutros blokirali magistralni put M-17 u mjestu Donja Golubinja, istrajni su u svom protestu

DOBOJ (AA) - Nekoliko desetaka stanovnika Željeznog Polja, nezadovoljni nebrigom vlasti nakon poplava koje su pogodile ovo područje, ponovo su blokirali magistralni put M-17 u mjestu Donja Golubinja. Nova blokada magistralnog puta je izazvala kilometarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << kolone, javlja novinar Anadolu Agency (AA).

Mnogobrojni mještani iz Željeznog Polja, koji sjede na magistralnom putu, saobraćaj puštaju jedanput u dva sata, a u međuvremenu prolaz imaju hitni slučajevi.

Muhamed Dedić iz Željeznog Polja kaže kako su danas izašli na magistralu jer žele svoja prava, a trenutno im je najnepohodniji put.

"Tu sam danas od 11 sati i izašao sam da se borimo za put. Želimo da dođu bageri i odmah ćemo odblokirati magistralu", kaže Dedić, dodavši da se u Željeznom Polju desilo nešto nemoguće i da je stanovništvo izgubilo sve.

Dedić kaže da se još niko od lokalnih vlasti se nije pojavio na mjestu protesta u Donjoj Golubinji te dodaje da se mještani ne planiraju povući sa magistralnog puta.

"Nema povlačenja dok sve ne bude riješeno. Kad vidimo bagere mi ćemo se skloniti s puta inače ćemo postaviti šatore na put", kaže Dedić.

Dževad Aganović iz Travnika novinaru AA je kazao da putuje iz Tešnja prema Travniku te da u koloni čeka nešto više od 40 minuta.

"Oni čekaju četiri mjeseca i 100 posto ih podržavam. Oni nemaju krov nad glavom, a ja ću večeras ili sutra kući. Ja sam uz njih i podržavam ih, ali smatram da nije ni ovo rješenje", kazao je Aganović.

Većina građana koji u automobilima čekaju kako bi nastavili put kazali su kako podržavaju stanovnike Željeznog Polja, ali da svakako za rješenje ovih problema postoji i neki drugi način.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.